Depunerile de calcar si depuneriile maloase din schimbatoarele de caldura ale centralelor murale duc la probleme foarte grave. Datorita acestor depuneri transferul termic nu se realizeaza corect. Din aceasta cauza creste consumul de gaz si scade randamentul centralei iar in situatii limita, schimbatorul de caldura se deformeaza si este necesara inlocuirea acestuia.
Din cele de mai sus se poate deduce ca o crestere a cheltuielilor de exploatare sunt crescute iar randamentul este scazut.
Ce trebuie sa facem pentru a evita cheltuielile suplimentare, pentru a proteja instalatia si centrala termica dar si pentru a creste perioada de viata a intregii instalatii?
Este foarte simplu. Este necesara o spalare a instalatiei inainte de punere in functiune dar si un tratament al agentului caloportor din instalatie.
De ce sa spal o instalatie noua, de ce sa platesc pentru aceasta spalare? Sunt intrebari pe care le punem si carora nu le gasim un raspuns corect?
Sa analizam situatia caloriferelor. Este posibil ca aceste calorifere sa stea in depozite si magazine o perioada indelungata de timp. In acest timp exista riscul de a rugini. Impotriva acestui risc, producatorii protejeaza caloriferele cu diferite substante anticorozive. Pana aici nimic care sa imi raspunda la intrebarile de mai sus. Problemele apar atunci cind pornim instalatia de incalzire. La o temperatura de peste 60 grade toate aceste substante anticorozive se vor desprinde de pe peretii interiori ai caloriferelor si se vor depune in zonele de pierdere de sarcina. Care sunt aceste zone de pierdere de sarcina? Schimbatorul de caldura, punctele cele mai de jos ale unei instalatii. Aceste depuneri vor influenta in mod negativ consumul de combustibil dar si randamentul instalatie dar si costurile de exploatare.
Din aceste motive recomandam spalarea instalatiei inainte de punerea in functiune, spalare care are costuri reduse si beneficii foarte mari pentru instalatia noastra, pentru confortul nostru dar si pentru buzunarul nostru.
Nu ezitati sa ma contactati pentru informatii suplimentare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu